Ve dnech 1. – 3. dubna 2022 se na českotěšínském zimním stadioně uskutečnil mezinárodní hokejový turnaj Memoriál bratří Vincourů, který byl v letošním roce určen pro ročník 2009. Slavnostního buly, které bylo naplánováno na páteční odpoledne, se zúčastnila starostka města Český Těšín Gabriela Hřebačková, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny a syn Stanislava Vincoura, jednoho ze tří bratrů, kteří se zasloužili o rozvoj poválečného hokeje v Českém Těšíně a jejichž jméno nese název turnaje. Celkem osm celků z České republiky (HC Vlci Český Těšín, HC AZ Havířov 2010, HC Spartak Choceň, HC Zubr Přerov), Polska (JKH GKS Jastrzebie, UKS Zaglębie Sosnowiec) a Slovenska (Slovakia Lions, HTSO Slovakia) se utkalo nejprve v základních skupinách a následném play-off.

Domácí celek i přes to, že bojoval v každém zápase do posledních sil, na medaile nedosáhl a obsadil konečné šesté místo. O bronzovou medaili si to v neděli rozdal HC Zubr Přerov s týmem JKH GKS Jastrzebie. Lepším celkem byl Přerov, který zvítězil 1:4 a po dvou prvních místech na turnaji obsadil v letošním ročníku 3. místo. Zlaté medaile si domů odvezl Havířov, který ve finále porazil výběr HTSO Slovakia. Poděkování patří městu Český Těšín i Moravskoslezskému kraji, které nejen finančně pomohly, ale dodaly také ceny pro nejlepší hráče jednotlivých zápasů i nejlepší hráče celého turnaje. Nejlepším útočníkem se stal Vojtěch Jarolím z HC AZ Havířov 2010, nejlepším obráncem Eliška Chlebusová z domácího celku, nejlepším gólmanem Marek Laco z HTSO Slovakia. Nejlepším střelcem se stal, s 10 vstřelenými brankami, Jozefček Martin ze Slovakia Lions. Nejužitečnějším hráčem turnaje byl Kristian Machač z HC Zubr Přerov a vítězem, kanadského bodování, Tomáš Pávek z HC Spartak Choceň. Ceny pro nejlepší hráče na konci turnaje předával místostarosta Českého Těšína Tomáš Pavelek a předseda sportovní komise Karel Kula.

Konečné pořadí turnaje
1. HC AZ Havířov 2010
2. HTSO Slovakia
3. HC Zubr Přerov
4. JKH GKS Jastrzębie
5. Slovakia Lions
6. HC Vlci Český Těšín
7. HC Spartak Choceň
8. UKS Zaglębie Sosnowiec


Po celé tři dny byl v hale připraven také doprovodný program, který si pro děti i rodiče připravila firma Firemky.cz. Světelné kužely, dřevěné hry i fotobudka se těšily velké oblibě.


Na závěr patří poděkování všem rodičům, prarodičům, divákům, kteří po celé tři dny vytvářeli úžasnou atmosféru a hnali svým fanděním děti k úžasným výkonům na ledové ploše.

Odkaz na fotogalerii – https://eu.zonerama.com/MartinAntalec/Album/8292382

Odkaz na video – https://www.youtube.com/embed/vva4eXlUirM